Contactgegevens:

Erica Broekhoven
Castellumpark 3
3454 VD De Meern
06-21208063
Telefonisch spreekuur van 19.00 uur-20.00 uur.
info@reikiencoaching.nl

 

shutterstock_3089430 reikisymbool met bamboo_vi_res.jpg
Reiki
Wat is Reiki?

Het woord Reiki komt van twee Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel en Ki betekent energie, kortom universele energie. Het is een krachtige helende energie, waar het universum mee gevuld is. Met Reiki wordt ook de methode aangeduid. Reiki is een behandelmethode die werkt met het doorgeven van energie door middel van handoplegging.  De reiki energie kan geen kwaad doen en werkt nooit verkeerd uit. Reiki werkt altijd. Ook als je er niet in gelooft, ook als je het niet begrijpt. Het is er gewoon. Het is iets dat je zelf moet ervaren. Hoe je reiki ervaart is heel persoonlijk. Reiki is ontspannend, werkt ondersteund in je leven en laat de levensenergie toenemen. In mijn praktijk gebruik ik de methode van Dr. Usui. Deze methode is gebaseerd op 5 reiki principes.

 
Reiki uitgebreid

De reiki uitgebreid behandeling biedt praktische handvatten, helderheid en ontspanning in één. Reiki & coaching worden in deze behandeling gecombineerd. Vaak is er een reden waarom je meer behoefte hebt aan energie, rust en ontspanning. Tijdens het gesprek krijg je meer inzicht in gebeurtenissen en gedachten die zorgen voor spanning en onrust. Deze verheldering kan verandering in je leven brengen. Na het gesprek is de reikibehandeling. Reiki werkt ondersteunend bij dit bewustwordings- en veranderingsproces.

Een 1ste afspraak voor reiki is altijd een reiki uitgebreid behandeling. Het gesprek is dan ter kennismaking.

 Deze behandeling duurt ca. 1,5 uur. Klik hier voor meer informatie over tarieven.

 

 
Hoe gaat een Reikibehandeling?

De behandeling vindt plaats op een massagetafel, waarbij de handen op 12 posities gelegd worden. Dit zijn 4 posities op het hoofd, 4 posities op de buik en 4 op de rug. Deze posities komen overeen met de chakra’s. Je hoeft alleen je schoenen uit te doen en te gaan liggen. Tijdens de behandeling praat ik niet, maar er is ruimte voor elke uiting.

In mijn praktijk zijn verschillende mogelijkheden voor reiki. De standaard reiki behandeling zoals hierboven beschreven duurt ongeveer 45-60 minuten. Reiki Uitgebreid is bovenstaande behandeling gecombineerd met een half uur coaching.

Daarnaast kan je reiki combineren met aromatherapie voor een extra ontspannend effect.

Een 1ste afspraak voor reiki is altijd een reiki uitgebreid behandeling. Klik hier voor meer informatie over de tarieven.

 

 
Reiki & Aromatherapie

Dit is een uitgebreide reikibehandeling. De behandeling begint met een warm voetenbad met essentiële olie in een geur naar keuze. Dit voetenbad ontspant je voeten. Tijdens de reikbehandeling gaat de olie in de geurbrander. De hele ruimte wordt gevuld wordt met een heerlijk aroma. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lavendel, sinaasappel, mandarijn, rozemarijn, bergamot, rozenhout, lemongras, ylang-ylang. Er zijn ook composities zoals herfst, zomer of de landengeur Indonesië. Kijk voor alle oliën in het aromatherapiemenu. Elke olie heeft specifieke eigenschappen en geven een extra ontspannend accent aan de reikbehandeling. Deze behandeling duur ca.1,5 uur. Klik hier voor meer informatie over de tarieven.

 

 
Reiki & Zwangerschap

Deze reikibehandeling is speciaal voor zwangere vrouwen. De behandeling is geschikt voor elk moment in de zwangerschap. Je ontspant, het helpt je te aarden en geeft je energie in deze bijzondere, intensieve periode. Na een warm voetbad met essentiële olie die helpt je te ont-stressen en helemaal 'aan te komen' onderga je een reiki behandeling. Tijdens de behandeling lig je op je linker- en rechterzij en wordt je ondersteund door kussentjes en is er speciale muziek voor moeder en kind.

De 1ste behandeling duurt ca. 1,5 uur. Hierbij is een kennismakingsgesprek inbegrepen. Voor volgende behandelingen is er de keuze tussen 1 uur reikibehandeling of een combinatie van 1,5 uur met reiki & coaching. 

Klik verder voor meer informatie over tarieven. Afhankelijk van je ziektekostenverzekeraar en aanvullend pakket wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed.

 
Aromatherapie Menu

Hieronder een greep uit de beschikbare essentiële oliën voor de Reiki & Aromatherapie en Reiki & Zwangerschap behandeling. Elke olie heeft zijn specifieke eigenschappen en werkt op unieke wijze op het lichaam en geest. Ook kunnen verschillende oliën met elkaar gecombineerd worden.

 

·         Bergamot

·         Den

·         Lavendel

·         Lemongrass

·         Mandarijn

·         Ylang Ylang

·         Pepermunt

·         Rozemarijn

·         Rozehout

·         Sinaasappel

·         Herfstavond

·         Zomermiddag

·         Indonesië

·         Winternacht 

 
Duobehandeling

 

Wil je ook zo graag met je partner of vriend(in) delen wat reiki is? Dat kan met de duobehandeling. Je hoeft hiervoor niet bekend te zijn met reiki of de reiki I cursus gevolgd te hebben. Reiki is voor iedereen beschikbaar en tijdens de duobehandeling gaat het om het ervaren en delen van de ervaring.

 

Hoe gaat het in zijn werk? Ik geef samen met jou je partner of vriend(in) een reikibehandeling. Daarna draaien we het om dan behandelt jouw partner of vriend(in) jou samen met mij. Voorafgaand aan de behandeling hebben we eerst een gesprek, een introductie met ruimte voor vragen, verwachtingen etc. Achteraf is er voldoende ruimte om de ervaring te delen.

Het mooie van deze behandeling is, dat je op een hele andere manier dan normaal met je partner of vriend(in) in contact bent.

Deze behandeling duurt ca. 2 uur. Klik hier voor meer informatie over tarieven.

 

 
Na een Reikibehandeling

Hoe je reageert op een reikibehandeling is heel persoonlijk. De meeste mensen voelen zich direct na de behandeling erg ontspannen. Het kan zijn dat er door de behandeling afvalstoffen vrij komen in je lichaam. Het is daarom belangrijk om goed te drinken na een behandeling. Deze afvalstoffen kunnen soms voor hoofdpijn zorgen. Het is na een eerste behandeling mogelijk dat eventuele klachten, die je al had zich tijdelijk verergeren. Dit is eigenlijk een goed teken, want dan heeft de reiki in ieder geval zijn werk gedaan. Alleen is dat meestal niet het gewenste effect. In het begin werkt de reiki soms wat ruw, vandaar dat verergering kan optreden. Echter meestal al de 2de of 3de behandeling zullen de klachten zich verbeteren en gaat de reiki subtieler werken. Ook kan het zijn dat je merkt dat één bepaald gebied meer opspeelt dan het andere. Het is dan altijd interessant om dit te onthouden en terugtekoppelen. Mocht je vragen hebben na aanleiding van een behandeling, kan je altijd contact opnemen.

 
De reiki principes

De reiki principes zijn leefregels, het hart van Reiki. Het zijn spirituele wegwijzers. Deze principes zijn bedoeld om je meer bewust te worden van je handelen. Het is niet de bedoeling om deze regels letterlijk uit te leggen. Het is bijvoorbeeld interessant om je af te vragen waarom word ik boos, wat is er in mij geraakt, waardoor ik boos word? Wat zit er achter mijn boosheid. Op deze manier raakt het je hart aan, je pijn. Dat is wat je kunt helen met reiki. Als je bekend wordt met deze principes zullen ze je helpen meer bewustzijn en grip op zaken van alledag te krijgen.

 

De reiki principes zijn:

Vandaag maak ik mij geen zorgen

Vandaag word ik niet kwaad

Vandaag ben ik dankbaar voor alle zegeningen

Vandaag wil ik mijn werk eerlijk verrichten

Vandaag ben ik vriendelijk voor alles wat leeft

 
De Chakra's

Het chakra systeem is meer dan 4000 jaar geleden in India ontstaan. Er zijn vele beschrijvingen. Letterlijk vertaald is een chakra een wiel of schijf. Ik noem chakra’s  energieknooppunten in je lichaam. In deze knooppunten kunnen blokkades ontstaan, door gebeurtenissen in je leven of het leven van alledag. Reiki zorgt ervoor dat de energie weer kan stromen. Tijdens een reiki behandeling worden de volgende chakra’s “aangeraakt”.

 

1. Hoofdchakra

2. Keelchakra

3. Hartchakra

4. Zonnevlechtchakra

5. Navelchakra