BannerHomeopathieLeidscherijn
Homeopathie Leidsche Rijn
Castellumpark 3
3454 VD De Meern
 
Maandag t/m donderdag 
telefonisch spreekuur van 
08.30-09.00 uur  
 
Erica Broekhoven
Mobielnr.: 06-21208063
 

Voor wie?

In mijn praktijk richt ik me op vrouwen en  kinderen. Vooral jonge kinderen hebben regelmatig te maken met klachten als hoesten, angsten, gedragsproblemen en slaapproblemen. Dingen die veel ouders gewoon accepteren onder het mom van ‘het hoort nou eenmaal bij mijn kind’. Maar wat veel mensen niet weten is dat homeopathie juist bij deze kwalen goed kan helpen. 

Vrouwenzorg gaat in mijn praktijk over vrouwenkracht en genezing. Voor vrouwen kan ik veel betekenen op het hormonale- en mentale gebied zodat ze beter in hun vel komen te zitten. Burn-out, menstruatie- en overgangsklachten, relatie & seksualiteit, slaapproblemen, migraine, depressie en fertiliteitsproblemen zijn goed te behandelen met homeopathie. Wil je weten of jouw klacht te behandelen is met homeopathie? Kijk dan verder op het speciale gedeelte voor vrouwen op mijn site, klachten of in de leeshoek.   

Elke plant, elk dier, elke mineraal heeft een specifieke energie die ons lichaam kan helpen herstellen.

Over klassieke homeopathie

Het begrip homeopathie komt uit het Grieks. “Homeos” betekent gelijksoortig en “pathos” lijden. Samen komt het neer op genezen met het gelijksoortige. De homeopaat verzamelt symptomen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau en zoekt op basis van die gegevens een geneesmiddel met het meest gelijkende beeld. “Klassiek” wil zeggen dat gewerkt wordt volgens de regels van de grondlegger van de Duitse arts Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie.

De homeopathie is gebaseerd op het gelijksoortigheidsprincipe. Dat wil zeggen dat we de zieke behandelen en niet de ziekte, met een middel dat dezelfde symptomen in zich heeft, of te wel gelijksoortig is aan de klachten die de patiënt heeft. In de homeopathie worden plantaardige, dierlijke en minerale middelen gebruikt. Deze worden heel precies verdund en geschud in verschillende potenties. De werking van de geneesmiddelen is uitsluitend onderzocht door proeven op gezonde mensen die heel precies noteerden welke veranderingen optraden.

Alternatief

Wat maakt homeopathie anders, alternatief of complementair? Ten eerste het consult: dat duurt ruim een uur.  Als homeopaat probeer ik te achterhalen waar de klacht vandaan komt en tegelijkertijd te kijken naar het unieke in mijn patiënten. De leefstijl en de leefomgeving van de patiënt worden ook meegenomen in het consult. Een voorbeeld: Ik behandel niet alleen de migraine, maar ook de wijze waarop de migraine het leven van mijn patiënt verstoort.  Of denk aan veel voorkomende kind gerelateerde problemen als koorts, hoest of oorontstekingen. Geen oorontsteking is hetzelfde, daarom krijgt de patiënt een homeopathisch middel, wat het beste bij hem en zijn klacht past. Ik werk met middelen, die juist de lichaamseigen geneeskracht aanspreken.

Hoe gaat een consult in zijn werk?

Voorafgaand aan het eerste consult vul je een formulier in met uiteenlopende vragen zoals: ‘Wat voor ziektes heb je doorgemaakt? Komen deze vaker in de familie voor? Zijn er grote veranderingen geweest?’ Tijdens het consult gaan we verder in op je antwoorden, luister ik aandachtig en zal ik specifieke vragen stellen. Op die manier kan ik het best passende homeopatisch middel voor je uitzoeken. Aan het einde van het eerste consult bespreek ik het behandelplan. Een consult duur één uur. Na de eerste afspraak hebben we telefonisch of per mail contact om de reactie op het geneesmiddel te volgen. De één zal een snelle verbetering merken, terwijl bij de ander de vooruitgang geleidelijk verloopt. 

Voor welke klachten?

Volwassenen Kinderen
   
Rusteloosheid Driftbuien
Angsten  Agressie
Depressie Hooggevoeligheid
Burn-out Concentratieproblemen
Trauma’s Hyperactiviteit
Onzekerheid Autisme
Verdriet Vermoeidheid
Slaapproblemen Leerproblemen
Hormonale klachten Verlegenheid
Huidproblemen Onzekerheid
Vermoeidheid Angsten
Hoofdpijn/Migraine Huidproblemen
Seksualiteit  Chronische verkoudheid
Onvruchtbaarheid Klachten na inentingen
Astma, Bronchitis Darmproblemen
Longontsteking Oorontstekingen
Hartkloppingen Blaasontsteking
Allergieën Hoofdpijn
Blaasontsteking Menstruatie- en huidklachten  bij pubers
  Bedplassen & zinnelijkheid
  Slaapproblemen
  Bronchitis, astma
  Groei- en ontwikkelingsstoornissen
  Kinderziekten

Over de kijk- en leeshoek

Wil je meer weten over homeopathie? In de kijk- en leeshoek vind je interessante filmpjes, artikelen, boekentips, wetenschappelijk onderzoek over homeopathie en links.

'What we do know about homeopathy is that it does work because we see the results, we see people getting better, and not just one or two, we see millions of people getting better around the world, all the time.' (Mani Norland, Principle of The School of Homeopathy in Londen)

Kijkhoek

Subcategorieën

Kinderen

Ieder kind heeft wel eens wat. Het kan last hebben van eczeem, steeds terugkerende oorontstekingen, vermoeidheid of gedragsproblemen. Als ouder zit je soms met je handen in het haar. Lees meer

Zwangerschap

Een zwangere vrouw kent vele uitdagingen. Angsten, misselijkheid, onderrugpijn en verzwakking komen vaak voor. Homeopathie is tijdens de zwangerschap veilig te gebruiken. Lees meer

 

Kijkhoek

 
Wil je meer weten over homeopathie? In de kijk- en leeshoek vind je interessante filmpjes, artikelen, boekentips, wetenschappelijk onderzoek over homeopathie en links. Lees meer
© 2024 Homeopathieleidscherijn
Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top