BannerHomeopathieLeidscherijn
Homeopathie Leidsche Rijn
Castellumpark 3
3454 VD De Meern
 
Maandag t/m donderdag 
telefonisch spreekuur van 
08.30-09.00 uur  
 
Erica Broekhoven
Mobielnr.: 06-21208063
 

Zwanger worden

In de loop der jaren heb ik op verschillende manieren vrouwen en stellen kunnen ondersteunen met zwanger worden door middel van homeopathie. Soms kwamen vrouwen na tal van mislukte fertiliteitsbehandelingen uitgeput en gedesillusioneerd in mijn praktijk. Anderen kwamen erachter dat zwanger worden niet gemakkelijk ging en hadden hormonale of menstruatieklachten.

Ook zag ik tal van patiënten die naast het medische traject dat ze volgden, ondersteuning zochten voor de fysieke en emotionele rollercoaster waarin ze zaten. De homeopathische insteek is, als het gaat om fertiliteit, heel divers. We onderzoeken mogelijke oorzaken fysiek, in trauma’s, in de relatie. Bij voorkeur behandel ik beide partners, maar dat hoeft niet.

Artikel: homeopathie en kinderwens

Lees meer over homeopathie en fertiliteit 

 

Zwangerschap

Op een veilige en natuurlijke manier kunnen tal van zwangerschapskwalen en klachten met homeopathie behandeld worden. Voor mij is een zwangerschap één groot transformatieproces. In negen maanden stellen je lichaam en je geest zich in op de geboorte van het kind. Onzekerheden, angsten, hoe zal het straks zijn, medische protocollen in combinatie met hormonale schommelingen, allemaal laten ze de zwangere vrouw soms aardig heen een weer slingeren.

Bij voorkeur begeleid ik de zwangerschap samen met een holistische verloskundige, zodat we samen een omhulling voor jou kunnen zijn op dit belangrijke moment in je leven. Mijn begeleiding bestaat uit het bieden van steun in dit veranderingsproces naar de geboorte toe, zowel op fysiek als emotioneel gebied, zodat jij vanuit je vrouwelijke kracht en intuïtie het leven mag schenken. 

Klachten: miskramen, misselijkheid, oprispingen, overgeven, slapeloosheid, gewrichts- en bekkenpijn, bekkeninstabiliteit, stemmingswisselingen, depressie, ijzertekort, verhoogde bloeddruk, urineweginfecties, constipatie, aambeien, spataderen, hoofdpijn. 

Lees meer over homeopathie rond zwangerschap en geboorte 

 

 

Geboorte

 

De geboorte dient zich aan, na negen maanden in verwachting te zijn geweest. Er spelen allerlei krachten in jezelf en buiten jezelf een grote rol in hoe de geboorte verloopt en hoe jij dit beleeft. Hoe kun je bij je oerkracht blijven en de geboorte laten verlopen op jouw manier, samen met de baby, ondersteund door partner en vroedvrouw? Op afstand werk ik samen met de partner en/of vroedvrouw om de geboorte te begeleiden of te bespoedigen, daar waar deze stageert. We kunnen indien de 42 weken verstreken zijn, middelen inzetten om een impuls aan de geboorte te geven. 

Binnen de homeopathische verloskunde hebben we tal van mogelijkheden om bijvoorbeeld zwakke of ineffectieve weeën weer op gang te krijgen, bloedingen te stelpen, uitdrijving van de placenta te stimuleren en angsten en emoties te ondersteunen, op elk moment tijdens de geboorte.  Mijn patiënten huren voor de geboorte- en kraamperiode een kist met homeopathische geneesmiddelen, waardoor het werken op afstand mogelijk is. 

Klachten: geboorte blijft uit na 42 weken, vliezen breken zonder weeën, angsten, zwakke of ineffectieve weeën, nabloedingen, vastzittende placenta, verkeerde ligging, zwakte van de baarmoeder. 

Lees meer over homeopathie rond zwangerschap en geboorte 

 

 

Kraamzorg

Na de geboorte komt er veel op moeder en kind af. De vreugde, kwetsbaarheid, onzekerheden en verantwoordelijkheid onder invloed van de hormonen en de letterlijke en figuurlijke naweeën van de geboorte, vragen van moeder een kind heel wat. In deze periode begeleid ik op afstand soms wel dagelijks moeder en kind bij allerlei ‘opstartproblemen’ of klachten.

Deze zijn ontstaan door het verloop van de geboorte, zoals bijvoorbeeld na een keizersnede of vacuümbevalling. Een belangrijk stuk hierbij is het soepel laten verlopen van de borstvoeding bij moeder en kind. Vaak werk ik hiervoor ook samen met een lactatiedeskundige. Ik help moeder en kind met homeopathische middelen en geef emotionele en praktische tips daar waar nodig. 

Klachten moeder: verzorging van vagina en bekkengebied, nabloedingen, borst/tepelontstekingen, te veel of te weinig borstvoeding, postnatale depressie, naweeën.

Klachten kind: krampjes, moeilijk drinken, reflux, huilen en onrust, slapeloosheid of te slaperig, herstel van de navel, geelzucht, te weinig gewichtstoename, oogontstekingen.

Lees meer over homeopathie en kraamzorg.

 

Voor welke klachten?

Zwangerschap Baby
   
Misselijkheid Reflux
Vermoeidheid  Niet willen drinken
Stemmingswisselingen  Geel zien
Onrustige buiken  Buikkrampjes
Depressie  Opstartproblemen na de geboorte
Bekkeninstabiliteit  Veel huilen
Borstontsteking  
Onvoldoende borstvoeding  
Blaasontsteking  
Onvruchtbaarheid  

Cursus

Regelmatig is er een cursus of thema avond in mijn praktijk. Deze avonden zijn afgestemd op wat jij nodig hebt om natuurlijk gezond te zijn. Lees meer

Leeshoek

Wil je meer weten over homeopathie? In de kijk- en leeshoek vind je interessante filmpjes, artikelen, boekentips, wetenschappelijk onderzoek over homeopathie en links. Lees meer

Praktijkinfo

De praktijk van Erica Broekhoven is in Leidsche Rijn/De Meern. Per openbaar vervoer of auto is de praktijk gemakkelijk bereikbaar. De ruimte is op de begane grond, toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Lees meer

© 2023 Homeopathieleidscherijn
Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top