BannerHomeopathieLeidscherijn
Homeopathie Leidsche Rijn
Castellumpark 3
3454 VD De Meern
 
Maandag t/m donderdag 
telefonisch spreekuur van 
08.30-09.00 uur  
 
Erica Broekhoven
Mobielnr.: 06-21208063
 

Over kinderhomeopathie

Ieder kind heeft wel eens wat. Het kan last hebben van eczeem, steeds terugkerende oorontstekingen, vermoeidheid of gedragsproblemen. Het kan iets acuuts zijn maar ook iets dat al een tijd speelt. Als ouder zit je soms met je handen in het haar. Zeker als de klachten steeds opnieuw terugkomen of erger worden. Omdat homeopathie zo'n zachte en effectieve geneeswijze is, reageren kinderen vaak heel goed en snel op homeopatische geneesmiddelen. Zij krijgen meer weerstand, zitten lekkerder in hun vel, worden rustiger en ontwikkelen zich beter. De juiste homeopatische aanpak kan het leven van het kind en daarmee van de rest van het gezin een stuk aangenamer maken.

Jouw kind lekker in zijn vel !

Hoe gaat een kinderconsult ?

Tijdens een consult kijk ik naar het hele kind. Ik observeer hoe het aan het spelen is, terwijl ik de ouders specifieke vragen stel. Hoe slaapt het kind? Hoe reageert het op bepaalde situaties? Zo kan ik een beeld van het kind schetsen en op basis daarvan zoek ik een geneesmiddel dat bij hem of haar aansluit. Aan het einde van het consult bespreek ik het behandelplan. Na het consult hebben we contact over de reactie op het geneesmiddel. 

Er is een verschil in behandeling van langdurige problemen zoals eczeem, astma en bronchitis en de behandeling van acute problemen. Ik ben voor ouders altijd bereikbaar bij acute problemen. Hierbij moet je denken aan het doorkomen van tanden, oorontsteking, hoge koorts, pseudokroep of een longontsteking. Ik begeleid de ouders en hun kind met regelmatig telefonisch contact totdat de ziekte over is. 

Kinderziektes

Kinderziekten, zoals kinkhoest, mazelen, roodvonk, rode hond en waterpokken kunnen homeopatisch behandeld worden. Vaak zien de ouders dat hun kind de ziekte rustiger doormaakt. Bij waterpokken heeft een kind veel minder last van de prikkende jeuk, zodat iedereen 's nachts kan slapen. Samen met de ouders zie ik vaak hoe een kind na het doormaken van een kinderziekte ineens gegroeid is en een ontwikkelingsstap gemaakt heeft. Tijdens de cursus, die ik geef,  worden de kinderziektes en de behandeling uitgebreid besproken. In de leeshoek vind je meer informatie over vaccineren.

Hooggevoeligheid

15-20% van de kinderen is tegenwoordig hooggevoelig. Deze kinderen zijn gevoelig voor geuren, geluid, details, sfeer en voeding. Hooggevoelige kinderen zijn sneller overprikkeld, hebben meer last van angsten, slaapproblemen en spanning.  Als ouder is het niet altijd even eenvoudig om de reactie van je kind op alledaagse dingen te begrijpen. Veel gedragsproblemen vloeien voort uit de hooggevoeligheid. Ik geloof dat een groot deel van de kinderen met een diagnose van autisme, ADHD of ADD, hooggevoelig is. Homeopathie kan juist voor deze kinderen geweldig werken. Het gedrag wordt rustiger, je kind is weer aanspreekbaar en op school gaat het ook beter. 

Voor welke klachten?

Baby’s & Peuters  Kinderen
   
Reflux Driftbuien
Niet willen drinken Agressie
Buikkrampjes Hooggevoeligheid
Slaapproblemen Concentratieproblemen
Sterke reactie op vaccinaties  Hyperactiviteit
Opstartproblemen na de geboorte Autisme
Veel huilen Vermoeidheid
  Leerproblemen
  Verlegenheid
  Onzekerheid
  Angsten
  Huidproblemen
  Chronische verkoudheid
  Klachten na inentingen
  Darmproblemen
  Oorontstekingen
  Blaasontsteking
  Hoofdpijn
  Menstruatie- en huidklachten  bij pubers
  Bedplassen & zinnelijkheid
  Slaapproblemen
  Bronchitis, astma
  Groei- en ontwikkelingsstoornissen
  Klachten na vaccinaties
  Kinderziekten
 
 

Cursus

Regelmatig is er een cursus of thema avond in mijn praktijk. Deze avonden zijn afgestemd op wat jij nodig hebt om natuurlijk gezond te zijn. Lees meer

Zwangerschap

Een zwangere vrouw kent vele uitdagingen. Angsten, misselijkheid, onderrugpijn en verzwakking komen vaak voor. Homeopathie is tijdens de zwangerschap veilig te gebruiken. Lees meer

 

Kijkhoek

 
Wil je meer weten over homeopathie? In de kijk- en leeshoek vind je interessante filmpjes, artikelen, boekentips, wetenschappelijk onderzoek over homeopathie en links. Lees meer
© 2024 Homeopathieleidscherijn
Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top